Neuroplan Coaching en Training pakt emotie-gerelateerde problemen aan met Emotional Freedom Technique, in het nederlands Emotionele Vrijheid techniek EVT. Het is een verrassend eenvoudige en toegankelijke methode om iemand te bevrijden van de emotionele lading van nare ervaringen en gebeurtenissen, innerlijke negatieve gevoelens en gedachten die het leiden van een normaal in de weg zitten. Met EFT kan iemand als het ware toestemming verlenen aan zijn of haar onderbewustzijn om datgene los te laten wat last veroorzaakt, of zelfs ziek maakt.

Evenals Shiatsu is het op energie en meridianen gebaseerde therapie. Men klopt zelf op verschillende meridiaanpunten, terwijl men zich concentreerd op – en de gevoelens benoemt- van het probleem. Die bestaan vaak uit meerdere aspecten of lagen, deze komen stap voor stap aan bod.
Vrij simpele problemen kunnen heel snel zijn opgelost. In drie, twee of zelfs één sessie. Complexere problemen zullen meer tijd vergen, maar ook dan is er vaak al vrij snel effect waarneembaar.


xc

Coaching
Contact
Neurofeedback
Emotional Freedom Technique
Algemene Informatie / Tarieven

Coaching
Contact
Neurofeedback
Emotional Freedom Technique
Algemene Informatie / Tarieven
kk
Emotional Freedom

EFT is natuurlijk geen vervanging van medische zorg maar er zijn veel klachten waarbij het goed te proberen valt of EFT kan helpen: onder andere lichte of middelmatige depressies, fobieën, kinderangsten, hyperventilatie, trauma’s, PSTD, gewicht kwijtraken en zelf bij ziekten van lichamelijke aard.

Emotional Freedom Technique is eigenlijk een doe-het-zelf therapie, maar als het de bedoeling is om werkelijk van een probleem af te komen is het raadzaann om in het begin, of bij moeilijke gevallen, de hulp van een ervaren therapeut in te roepen. Als men het eenmaal onder de knie heeft en zelfvertrouwen krijgt kan men EFT ook (goed) zelf toepassen

vb