Shiatsu is een manuele therapie, afkomstig uit Japan, die zijn oorsprong vindt in een lange Oosterse geneeskundige traditie, voortbouwend op eeuwenoude Chinese ideeën en ervaringen. Een daarvan is de ANMA, de traditionele vorm van massage. Deze anma-technieken werden in de twintigste eeuw in Japan verder ontwikkeld een aangevuld met manipulatie methodes die meer waren gericht op gewrichten en enkels, het autonome zenuwstelsel en het functioneren van de inwendige organen. Deze nieuw onstane vorm kreeg de naam: shiatsu’, letterlijk’druk geven met de vingers’.
Een Shiatsu behandeling heeft als doel: de verstoorde balans in het lichaam te helpen herstellen door te bevorderen dat de doorstroming van de Ki, de vitale levensenergie, weer optimaal wordt.

De therapeut gebruikt zowel zachte druk met de duimen, vingers, ellebogen en knieën, als stevige stabiele druk. De behandeling vindt plaats op traditionele wijze op een op de grond gelegen Japanse matras van katoen, de futon. Door te werken met 2 handen vanuit eigen zwaartepunt en balans, kan de therapeut het zenuwstelsel rustig houden waardoor een optimale ontspanning bewerkstelligd wordt.


jk

Coaching
Contact
Neurofeedback
Emotional Freedom Technique
Algemene Informatie / Tarieven

Iokai Shiatsu

Shiatsu therapie werkt heilzaam bij diverse lichamelijke klachten zoals vatbaarheid voor griep en verkoudheid, algemene vermoeidheid , spanning en stress, slapeloosheid.
Ook bij klachten van emotionele aard zoals depressie, overgevoeligheid, angsten en rusteloosheid. Shiatsu werkt ook verlichtend of genezend bij chronische aandoeningen, bijvoorbeeld spier- en gewrichtsklachten, rugpijn, huidirritaties, problemen met de spijsvertering en vrouwenproblemen zoals rond de menstruatie, zwangerschap en overgang.

Als de client ervoor open staat worden zeer goede oefeningen gedaan en als huiswerk meegegeven voor o.a. ademhaling en houding. Die zijn ook zeer geschikt als mensen hun spieren weer voorzichtig gaan opbouwen, bv. bij fybromialgie of na langdurige ziekte.

Shiatsu is in Japan door het ministerie van Gezondheid erkend als een volwaardige therapeutische behandelmethode

th